Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون واگذاری سهام و بنگاه‌های سازمان خصوصی سازی در گفتگوی رادیویی به بررسی نحوه آزادسازی سهام عدالت و شبهات پیرامون آن پرداخت.

گروه بورس، بانک و بیمه بازارنیوز: حسن علایی، معاون واگذاری سهام و بنگاه‌های سازمان خصوصی سازی کشور، صبح امروز (یکشنبه) در گفتگوی رادیویی درباره آزادسازی سهام عدالت اظهار داشت: ما قبل از اجازه مقام معظم رهبری به دولت برای آزادسازی سهام عدالت، تمهیدات لازم را اندیشیده بودیم و این آمادگی و هماهنگی چندین ماه بود که در سازمان بورس و اوراق بهادار و سازمان خصوصی سازی شکل گرفته بود

وی افزود: زمانی که فرمان ایشان ابلاغ شد، کار شروع شد و کسانی که مشمول‌اند می‌توانند با ورود به سامانه سهام عدالت (www.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

samanese.ir)، با انتخاب یکی از دو گزینه پرتفوی مستقیم و غیر مستقیم که در آنجا پیشبینی شده، به تعیین تکلیف سهام عدالت خود اقدام کنند.


*تفاوت پرتفوی مستقیم و غیر مستقیم

علایی درباره گزینه پرتفوی مستقیم توضیح داد: معنی مستقیم این است که مشمولین می‌توانند مدیریت سبد سهام خود را مثل تمام سهامداران فعال در بازار سرمایه و بورس، خودشان به عهده بگیرند. یعنی با انتخاب این گزینه در سامانه، اطلاعات آن‌ها به شرکت سپرده‌گذاری اعلام می‌شود، این شرکت نسبت به صدور اوراق سهام به نسبت مقدار سهم این مشمول، اقدام می‌کند. پس از آن کد کارگزاری هم برای وی صادر می‌شود.

وی افزود: بر اساس کد کارگزاری که مراحلی را برای آن در سامانه سجام(www.sejam.ir)، پیشبینی شده، در آنجا باید احراز هویت اولیه انجام بشود که روی این هم تمهیدات مناسبی اندیشیده شده که در راحت‌ترین شکل ممکن اتفاق بیفتد. بعد از مصوبه‌ای که متعاقباً شورای عالی بورس مبنی بر این که چه میزان از سهم در سال‌های بعد قابلیت معامله پیدا می‌کند، مشمول مثل یک شهروندی که در بازار سرمایه فعال است می‌تواند نسبت به خرید و فروش سهمش اقدام کند.

این مقام مسئول درباره گزینه غیر مستقیم هم گفت: غیر مستقیم یعنی فرد مشمول، مدیریت سهام خود را به شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی که قبلا در زمان شکل‌گیری سهام عدالت ثبت شدند و الان در مجموعه سازمان بورس و اوراق بهادار هم عضو هستند، تفویض می‌کند و از طریق آن‌ها مدیریت سهام خود را انجام خواهد داد و مستقیما درگیر نخواهد بود. این شرکت‌ها سبدگردانند و بر اساس این سبد گردانی، سود سالانه‌ای که به آن سهام‌ها تعلق می‌گیرد را به مشمولین می‌پردازند.

وی تاکید کرد امکان تبدیل پرتوفی مستقیم و غیر مستقیم به یکدیگر وجود نخواهد داشت.


* امکان انتخاب شرکت سپرده گذاری وجود ندارد

علایی درباره عدم امکان انتخاب شرکت سرمایه‌گذاری توسط مشمولین اظهار داشت: شرکت‌های سرمایه‌گذاری به تناسب محل سکونت اشخاص مشمول از قبل شناسایی و در سامانه درج شده است. هر فردی که قبلا ثبت نام کرده و سهام عدالت به او تعلق گرفته، بسته به این که از کدام استان و شهرستان نسبت به ثبت نام اقدام کرده، شرکت سرمایه‌گذاری استانی‌اش هم انتخاب شده و قابلیت تغییر ندارد.


*صدور کد بورسی برای بیش از ۳۴ میلیون مشمول

علایی از صدور بیش از ۳۴ میلیون کد سهامداری (کد بورسی) خبر داد و افزود: شرکت خصوصی سازی اطلاعات اولیه مشمولین را به سازمان بورس اعلام کرده و آن‌ها تمهیدات لازم را انجام داده‌اند. در حال حاضر کد سهامداری پیشبینی شده، ولی این کد‌ها غیر فعال است. زمانی که این مشمول در سامانه، گزینه مستقیم را انتخاب می‌کند، ما اطلاعت او را در مقاطع زمانی مختلف و به صورت آفلاین به شرکت سپرده‌گذاری اعلام می‌کنیم و شرکت سپرده‌گذاری بر اساس اطلاعات اعلامی سازمان خصوصی سازی، نسبت به تخصیص کد سهامداری برای تمام مشمولین اعلام شده، اقدام می‌کند که پیشبینی شده این پروسه حداکثر در یک ماه انجام بگیرد.


*تا دو، سه ماه آینده امکان نقد کردن وجود ندارد

این مقام مسئول پیرامون عدم امکان نقد کردن سهام عدالت تا دو، سه ماه آینده گفت: در مرحله اول و در دو، سه ماه آینده، امکان نقد کردن سهام به دلیل هجومی که ممکن است در بازار سرمایه اتفاق بیفتد، وجود ندارد، ولی تمهیداتی پیشبینی می‌شود که درصدی از این سهم در فاز‌های مختلف آزاد شود که این بستگی به مصوبه آتی شورای عالی بورس خواهد داشت که چه درصدی را این شورا آزاد بکند.


*سامانه برای وراث متوفیان باز خواهد شد

علایی در ارتباط با توقف انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث، گفت:  برای این که بتوانیم سیستم را با شرکت سپرده‌گذاری به تفاهم و هماهنگی برسانیم، مجبور بودیم برای دوره زمانی کوتاهی، مشمولین  نهایی شده‌ای که در سامانه بودند را در نقطه‌ای نگه داریم و این اطلاعات را به شرکت سپرده‌گذاری بدهیم که بر اساس آن، نسبت به صدور کد سهامداری اقدام کند. این قسمت موقت است و بعد از آن این سیستم باز شود،  کسانی که گواهی انحصار ورثه دارند می‌توانند با مراجعه به پیشخوان دولت، همان چارچوب را دنبال کنند.

وی در پایان افزود: این روند زود‌تر از نیمه دوم سال خواهد بود. طبق پیشبینی ما، اقدامات اجرایی آزاد سازی حداکثر ۴۵ تا ۵۰ روز طول خواهد کشید و بعد از آن که ارتباط بین شرکت خصوصی سازی با شرکت سپرده‌گذاری سازمان بورس در ارتباط با تعیین تکلیف مشمولین نهایی شد، مجددا این سامانه فعال می‌شود.

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000I9q برچسب ها: حسن علایی ، سازمان بورس ، بورس ، سهام عدالت ، سازمان خصوصی سازی

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: سازمان بورس بورس سهام عدالت سازمان خصوصی سازی مستقیم و غیر مستقیم سازمان خصوصی سازی شرکت سپرده گذاری سرمایه گذاری کد سهامداری پیشبینی شده سازمان بورس وجود ندارد سهام عدالت ماه آینده بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۱۴۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهام ترجیحی ۶۴ هزار نفر از کارگران به نامشان شد+ فیلم

به گزارش خبرگزاری مهر، ابراهیم بازیان سرپرست سازمان خصوصی سازی، گفت: در راستای اجرای تبصره ۳ ماده ۲۰ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، سهام ترجیحی باید به کارگران، مستخدمان و مدیران شرکت‌هایی که در لیست واگذاری قرار می‌گیرند، تخصیص پیدا کند.

وی افزود: تعداد ۵ میلیارد و ۲۲۱ میلیون سهم متعلق به ۶۴ هزار و ۱۶۱ نفر در ۱۵۴ شرکت که در سال‌های قبل واگذار شده بود، از وثیقه آزاد و به نام کارگران منتقل شد

واگذاری ۳۰۵ میلیارد سهام از ابتدای دولت سیزدهم

سرپرست سازمان خصوصی سازی گفت: با توجه به سیاست‌های کلی اصل ۴۴ مبنی بر گسترش مالکیت در سطح عموم مردم به منظور تأمین عدالت اجتماعی، تشویق اقشار مردم به پس‌انداز و سرمایه گذاری و بهبود درآمد خانوار، از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون تعداد ۳۰۵ میلیون و ۸۹۴ هزار سهم دولت در ۱۰ شرکت مشمول واگذاری به ۳ هزار و ۸ نفر از کارکنان و کارگران شاغل و بازنشسته به عنوان سهام ترجیحی واگذار شده است.

بازیان افزود: در همین زمینه، مطابق مقررات واگذاری سهام ترجیحی به صورت صد در صد اقساط به مدت ۱۰ سال صورت می‌گیرد و بهای سهام واگذار شده از محل سود سهام مورد واگذاری پرداخت می‌شود.

ارائه تخفیف قیمتی در واگذاری سهام ترجیحی به کارگران

وی در ادامه اشاره کرد: دولت در نظر دارد با هدف حمایت از کارگران، قیمت سهام ترجیحی شرکت‌های قابل واگذاری را با اعمال تخفیف به آنان واگذار کند. کلیات این پیشنهاد به تصویب هیئت واگذاری رسیده و پس از تصویب جزئیات و طی مراحل قانونی، در واگذاری سهام ترجیحی مبنای عمل قرار خواهد گرفت.

سرپرست سازمان خصوصی سازی در پایان گفت: به موجب تصمیم دیگر هیأت واگذاری، سهام ترجیحی مستقل از سهام بلوکی به کارکنان واگذار خواهد شد و بر این اساس کارکنان شرکت مشمول واگذاری، صرف نظر از فروش یا عدم فروش سهام بلوکی، قبل از خرید سهام توسط بخش خصوصی، سهامدار شرکت محل اشتغال خود خواهند شد.

‌ کد خبر 6097419

دیگر خبرها

  • جزییات و زمان دقیق واریز مرحله سوم سود سهام‌ عدالت
  • فیلم‌های سیاه ما با فیلم‌های سیاه آمریکایی تفاوت‌هایی دارد
  • خط و نشان برای شرکت‌هایی که سود سهام عدالت را نمی‌دهند | سود مرحله سوم چه زمانی واریز می شود؟
  • شرکت‌هایی که سود سهام عدالت را واریز نکنند منتظر برخورد سازمان بورس باشند
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • کول پالمر پنجمین بازیکن تاریخ چلسی با تاثیرگذاری روی حداقل 30 گل در یک فصل لیگ برتر انگلیس
  • سهام ترجیحی ۶۴ هزار نفر از کارگران به نامشان شد
  • سهام ترجیحی ۶۴ هزار نفر از کارگران به نامشان شد+ فیلم
  • معامله ۲۷۰ میلیاردی سهام در بورس آذربایجان غربی
  • آینده بورس در چند پرده