Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-06@17:35:06 GMT

40 درصد مشمولین قید سود سهام عدالت را زدند

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۸۶۰۶۱۸

40 درصد مشمولین قید سود سهام عدالت را زدند

از زمان آغاز ثبت نام سهام عدالت، حاشیه های پیش آمده پیرامون این طرح بسیار زیاد بوده است. این ماجراها الان به آنجا رسیده است که طبق آمار 40 درصد از مشمولین قید سود سهام عدالت را زده اند و جهت ارائه شماره شبای حساب بانکی اصلا به سامانه مراجعه نکرده اند و همین موضوع باعث شده تا سازمان خصوصی سازی طی یک هفته دو اطلاعیه صادر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش تابناک اقتصادی، اگر قصه سهام عدالت را دنبال کنید سرنخ آن می رسد به دولت هشتم. دولتی که طرح اولیه واگذاری سهام شرکت های دولتی به عموم مردم را کلید زد و به تصویب رساند اما اجرای آن به عمر دولت هشتم قد نداد. با آغاز به کار دولت نهم این طرح مورد توجه قرار گرفت و توزیع سهام عدالت به مشمولان آغاز شد. سال ۹۴، سال پایانی از دوره ۱۰ ساله‌ ای بود که باید طی آن سود سهام ۶۰ شرکت موجود در سبد سهام عدالت بابت اقساط آن به خزانه دولت واریز می ‌شد، چرا که بابت اختصاص سهام این شرکت‌ ها به مشمولان طرح سهام عدالت در این ۱۰ سال هیچ وجهی از آنها دریافت نشد و در عوض سود سهام این شرکت‌ ها به خزانه واریز گردید.
با پایان یافتن دوره 10 ساله، دولت یازدهم در اواخر سال گذشته از مردم خواست که به سامانه سهام عدالت مراجعه کنند و برای پرداخت اولین سود این سهام ثبت نام کنند. به گفته مسئولین این طرح، مشمولان دریافت سهام عدالت 49 میلیون و 226 هزار و 193 نفر بودند که از این تعداد حدود 2 میلیون نفر فوت شده اند.
پس از آغاز ثبت نام و باز شدن سامانه سهام عدالت مشخص شد که مشمولین برای در اختیار گرفتن کل سهام عدالت باید مبلغی را از خود واریز نمایند. این اولین شوک به سهامداران بود. دومین شوک زمانی وارد شد که برخی مسئولین و منتقدین اعلام کردند که دولت یازدهم برخی شرکت های سودده را از سبد سهام عدالت خارج کرده است و شرکت هایی را جایگزین نموده که عملا سوددهی آنچنانی ندارند. همچنین در ادامه سریال انتقاد به سهام عدالت، بحث سود آن مطرح شد که برخی کارشناسان پیش بینی کردند سود ماهانه سهام عدالت برای هر نفر به اندازه 3 هزار تومان معادل دو نان سنگک می شود!
به هر صورت، سهام عدالت توانست از دل تمام این ماجراها عبور کند و خود را به مرحله دوم برساند. مرحله دوم، به ثبت شماره شبای حساب بانکی مربوط بود و در این مرحله باید مشمولان شماره شبای خود را جهت دریافت سود سهام عدالت در سامانه به ثبت می رساندند. در ابتدا سازمان خصوصی سازی اعلام نمود که بعد از ثبت شماره شبا و در صورت تایید آن حداکثر ظرف مدت 20 روز بعد از ثبت به شماره تلفن ثبت شده پیامکی ارسال خواهد شد. خیلی از مشمولان منتظر دریافت پیامک تایید بودند که سازمان خصوصی سازی اعلام کرد که تنها برای کسانی پیامک ارسال خواهد شد که شماره شبای آن ها تایید نشده باشد!
بعد از آغاز مرحله دوم و با توجه به اظهارنظرهای کارشناسان و مسائل پیش آمده، مشمولان سهام عدالت استقبال کمتری از این طرح نمودند و کار به جایی رسید که در ظرف یک هفته، سازمان خصوصی سازی دو بار در همین زمینه اطلاعیه صادر نمود.
در اطلاعیه اول سازمان خصوصی سازی آمده بود "برای دریافت سود سهام عدالت این که مشمولان، سهامدار سهام عدالت باشند کافی نیست و باید هر فرد شماره شبای حساب بانکی خود را در سامانه سهام عدالت ثبت کند." با توجه به عدم توجه مشمولین و استقبال کمرنگ آن ها، مجدداً سازمان خصوصی سازی شش روز بعد از اطلاعیه اول در اطلاعیه دیگری در مورخه 7 تیرماه 96 اعلام نمود: "مشمولان سهام عدالت برای دریافت سود این سهام باید شماره شبای حساب بانکی خود را در سامانه سهام عدالت به نشانی www.samanese.ir وارد کنند و سهامدار بودن، به خودی خود موجب دریافت سود این سهام نخواهد شد. به همین دلیل برای برخورداری از سود سهام عدالت، کلیه مشمولانی که نامشان در سامانه سهام عدالت جزو سهامداران است باید یک شماره شبا بانکی به نام خود در سامانه وارد کنند و در صورت عدم درج شماره شبا در سامانه، حتی اگر سهامدار سهام عدالت هم باشند، سودی به حساب آنها واریز نخواهد شد".
طبق همین اطلاعیه و آمارهای جدید از سامانه سهام عدالت، طی دو ماهی که از فعالیت این سامانه و دریافت شماره شبای بانکی از مشمولان سهام عدالت می‌گذرد تا کنون نزدیک به ۲۸ میلیون شبای بانکی توسط مشمولان در سامانه سهام عدالت به ثبت رسیده است.
با کنار هم قرار دادن آمار مشمولان سهام عدالت و آمار کسانی که تاکنون شماره شبای حساب بانکی خود را به ثبت رسانده اند به این نتیجه خواهیم رسید که حدود 19 میلیون نفر یا به عبارت بهتر 40 درصد از مشمولان قید سود سهام عدالت را زده اند.

برچسب ها: سود سهام عدالت ، شماره شبای حساب بانکی ، تابناک اقتصادی

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۶۰۶۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهام مازاد سازمان تامین اجتماعی در بانک رفاه کارگران، واگذار نشده است

دیوان محاسبات کشور اعلام کرد:‌ بیش از ۹۹ درصد سهام بانک رفاه کارگران در اختیار سازمان تامین اجتماعی است در حالی که سقف سهم این سازمان در بانک رفاه کارگران ۳۳ درصد تعیین شده است.

به گزارش ایسنا به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل دیوان محاسبات کشور، بر اساس گزارش این نهاد نظارتی سقف سهم سازمان تامین اجتماعی در بانک رفاه کارگران ۳۳ درصد تعیین شده است در حالی که بیش از ۹۹ درصد سهام این بانک در اختیار سازمان تامین اجتماعی است.

بر اساس این گزارش سازمان تامین اجتماعی و بانک رفاه کارگران مکلف بوده اند که سهام مازاد بر ۳۳ درصد را واگذار نمایند اما تاکنون اقدامی در این خصوص  صورت نگرفته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جزییات و زمان دقیق واریز مرحله سوم سود سهام‌ عدالت
  • خط و نشان برای شرکت‌هایی که سود سهام عدالت را نمی‌دهند | سود مرحله سوم چه زمانی واریز می شود؟
  • گزارش دیوان محاسبات از ترک فعل سازمان تامین اجتماعی
  • سهام سازمان تامین اجتماعی در بانک رفاه کارگران واگذار نشده است
  • سهام مازاد سازمان تامین اجتماعی در بانک رفاه کارگران، واگذار نشده است
  • شرکت‌هایی که سود سهام عدالت را واریز نکنند منتظر برخورد سازمان بورس باشند
  • چطور پیامک‌های جعلی را بشناسیم؟
  • فرآیند انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث، رایگان است
  • سهام استارباکس ۳۱ درصد ضرر کرد
  • گشتی در اقتصاد ایران | جاماندگان سهام عدالت برای اعتراض به کجا مراجعه کنند؟